donderdag 6 februari 2014

Evaluatie - Melissa


Steeds meer Apps komen de Appstore binnen wandelen. Nieuwe games, Apps waarin je bestanden kunt bewerken, tijdschriften. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een App van. Zo ook voor het onderwijs. Er zijn verschillende rekenapps waar je door middel van spelletjes en herhalen snel leert. Natuurlijk moeten we niet alleen leren rekenen maar ook taal, Engels, topografie en meer vakken hebben een plaatsje. Een handige App om snel woordjes te leren, tijdvakken of plaatsnamen is WrtsMobile


Veel van jullie zullen Wrts wel kennen van het woordjes stampen voor Frans, Duits en Engels. Enorm handig om snel die woordjes in je hoofd te krijgen door het op verschillende manieren te leren. Voor degene die het programma niet kennen: je voert de woordjes in die jij moet leren en kan dan door spelletjes- of toetsvorm dit snel leren. Naast de Engelse woordjes die moeten worden geleerd kan het ook makkelijk worden gebruikt voor topografie door de plaatsnaam in te typen en de bijbehorende hoofdstad. Bedenk je dan wel dat je nog wel moet leren waar dit precies ligt. 


Jaargetallen van geschiedenis kun je er ook inzetten. Moet je periodes uit je hoofd leren of bijzondere gebeurtenissen? Voer ze in op de WrtsMobile App en je weet ze zo. Het is ontzettend handig dat er een App voor is omdat het zo veel sneller opgestart is en je leerlingen ook nog even 5 minuutjes kan laten leren op de iPad. Afkijken is niet meer mogelijk, ja tenzij je doorklikt dan, en door het in de klas te leren, geef je de leerlingen net iets meer motivatie. 

Heb jij nog ideeën voor de WrtsMobile App?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten